Presedintele rus Vladimir Putin, liderul de la Kiev Petro Poroshenko, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au discutat telefonic joi despre evenimentele recente din Ucraina ncluzionand ca toate partile implicate trebuie sa se asigure ca armistitiul din estul tarii este mentinut, arata Kremlinul intr-un comunicat de presa citat de Reuters.

"Cei 4 lideri au subliniat nevoia de a se asigura sustenabilitatea armistitiului, implementarea pasilor practici pentru retragerea armamentului greu detinut de cele doua parti precum si eliberarea rapida a prizonierilor", arata Kremlinul.

------------------------------

Ora 17:16 Gazprom: Rusia a inceput sa livreze direct gaz in zonele rebele din estul Ucrainei, informeaza AFP.

Ora 17:01 Rusia, dispusa sa aprovizioneze cu gaz teritoriile separatiste din Ucraina (Medvedev)

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat joi ca Rusia ar putea sa aprovizioneze cu gaz, cu titlul de "ajutor umanitar" teritoriilor din estul Ucrainei controlate de separatisti, transmite AFP.

"In urma deciziei autoritatilor ucrainene (…) situatia este de asa fel incat o serie de localitati nu sunt aprovizionate cu gaze", a declarat seful cabinetului de la Moscova.

"As vrea ca Ministerul Energiei sa pregateasca impreuna cu Gazprom propuneri privind transmiterea unui ajutor umanitar sub forma de livrari de gaze pentru a raspunde nevoilor din aceste regiuni, bineinteles in cazul in care nu sunt luate masuri urgente pentru livrari conforme schemei obisnuite", a adaugat Medvedev.

Ora 14:50 Kiev: Cel putin 90 de soldati ucraineni au fost capturati iar 82 sunt dati disparuti la Debaltseve

Cel putin 90 de soldati ucraineni au fost luati prizonieri iar 82 sunt dati disparuti la Debaltseve dupa retragerea trupelor ucrainene din orasul strategic din estul tarii, anunta serviciul de presa al armatei ucrainene.

"Peste 90 de membri ai fortelor armate ucrainene au fost capturati. Statul Major face in continuare cercetari cu privire la 82 de soldati a caror soarta este necunoscuta", explica armata intr-un comunicat de presa.

Se mai arata ca autoritatile au mobilizat "anumite forte" pentru a localiza soldatii disparuti si cere ajutorul OSCE pentru a-i recupera.

Ora 13:43 Armata ucraineana: Rebelii prorusi lanseaza atacuri cu mortiere in apropiere de Mariupol

Armata ucraineana a anuntat joi ca separatistii prorusi au lansat atacuri cu mortiere asupra unor pozitii detinute de trupele guvernamentale in apropiere de orasul-port Mariupol, din sud-estul Ucrainei, si si-au intarit contingentele de acolo, transmite Reuters.

"Chiar acum au loc atacuri cu mortiere asupra Shyrokine", a declarat telefonic un purtator de cuvant al armatei, facand trimietre la un sat aflat la o distanta de circa 30 de kilometri est de Mariupol, pe coasta Marii Azov.

"Nu a existat pana acum o tentativa de a ocupa pozitiile detinute de noi. Rebelii aduc intariri", a mai precizat militarul ucrainean.