Doua femei au fost ranite intr-o explozie la o fabrica privata specializata in productia de explozivi aflata in apropiere de localitatea Gorni Lom, orasul bulgar Vidin. Potrivit unor informatii neconfirmate oficial, in accident ar fi murit peste 10 persoane. Explozia s-a produs miercuri in jurul orei 17:05, dupa ce in fabrica au fost dezafectate munitii, iar localnicii afirma ca o sectie, in care se aflau intre 15 si 20 de muncitori, a fost distrusa, scrie novinite.com.

Ministrul interimar de Interne, Yordan Bakalov, a declarat jurnalistilor miercuri seara, ca era inca neclar daca explozia a avut ca rezultat victime umane. Bakalov, citat de agentia de stiri BGNES, a explicat ca angajatii uzinei lucrau in doua schimburi.

El a mentionat ca proprietarii fabricii erau in apropierea locului in momentul exploziei. Bakalov a mai spus ca o inspectie generala efectuata acolo in urma cu 15 zile a scos la iveala nereguli grave, adaugand ca autoritatile au emis avize de penalizare.

Zona a fost imediat izolata. Potrivit Televiziunii Nationale bulgare, trei femei au fost ranite in explozie si niciuna nu este in pericol de moarte. Nu exista niciun pericol pentru persoanele care locuiesc in satul Gorni Lom din apropiere, potrivit autoritatilor locale.

Un accident similar a avut loc la uzina in anul 2010.