Cel putin doi soldati ucraineni au fost ucisi si alti opt au fost raniti in luptele cu rebelii pro-rusi dupa semnarea, sambata, la Minsk, a unui memorandum de pace cu scopul de a consolida armistitiul incheiat la 5 septembrie, a anuntat duminica purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, potrivit AFP.

"In ultimele 24 de ore, doi soldati ucraineni au fost ucisi si opt raniti", a declarat Andrei Lysenko in cursul unei conferinte de presa la Kiev.

Separatistii si emisarii Kievului si ai Moscovei au semnat in noaptea de vineri spre sambata, la Minsk, un memorandum ce vizeaza consolidarea armistitiului prin instituirea, in special, a unei zone demilitarizate. Mai precis, documentul de noua puncte prevede crearea unei zone tampon de 30 de kilometri de o parte si de alta a liniei de front.

Cel putin 80 de militari rusi au murit, in august, in estul Ucrainei

Cel putin 80 de militari rusi au fost ucisi, in august, in confruntari din estul Ucrainei, afirma un politician rus de opozitie, Lev Slosberg, prezentand marturiile unor membri ai unitatilor speciale ruse, scrie ziarul The New York Post, citat de Mediafax.

Membri ai unitatilor speciale ruse au confirmat ca au fost trimisi in regiunea separatista ucraineana Lugansk, armata rusa spunandu-le ca participa la un exercitiu militar.

"Cautam nenorociti de ucraineni", a declarat un militar rus, citat de Sunday Times. "Am iesit intr-o zona deschisa. Am fost atacati. Optzeci de militari au fost ucisi. Eu am fost ranit. Mi s-a spus ca doar zece am scapat cu viata", a precizat militarul rus.

"Ni s-a spus treptat despre ce este vorba. Ne-au spus ca este un exercuitiu. Eu i-am spus sotiei mele ca mergem in razboi", a subliniat militarul rus, membru al Diviziei aeropurtate 76, apartinand Fortelor Aeriene ruse.

Administratia pro-occidentala de la Kiev si NATO sustin ca trupe ruse sunt in estul Ucrainei, pentru a-i ajuta pe separatistii pro-rusi. Moscova a dat asigurari ca nu exista militari rusi in Ucraina.

Conflictul militar intre Administratia prooccidentala de la Kiev si insurgentii pro-rusi dureaza de peste cinci luni, soldandu-se, potrivit estimarilor, cu aproape 2.900 de morti.