Politia americana a folosit gaze lacrimogene, duminica seara, tarziu, pentru a dispersa manifestantii dintr-un cartier al orasului Ferguson (centrul Statelor Unite), zguduit de revolte dupa ce un politist a ucis un tanar negru in care a tras de cel putin sase ori, scrie AFP.

Michael Brown, 18 ani, a fost ucis dupa ce a primit doua gloante in cap si patru in bratul drept, potrivit New York Times, care citeaza primele constatari ale autopsiei realizate la cererea familiei victimei de fostul medic legist sef al New Yorkului, Michael Baden.

Moartea lui Michael Brown, in 9 august, a provocat o saptamana de manifestatii pasnice, revolte temporare si instaurarea interdictiei de a iesi din case dupa lasarea serii, sambata si duminica.

Dumica seara, politisitii, echipati cu veste anti-glont, masti de gaz si escortati de masini blindate au inceput sa disperseze manifestantii, in majoritate tineri, la circa trei ore dupa intrarea in vigoare a interdictiei.

Politisitii s-au indreptat spre manifestantii dupa ce unii dintre acestia au lansat cocktailuri Molotov in directia lor, potrivit KMOV-TV. Alte surse au vorbit de focuri de arma.

Fotografii publicate pe Twitter au aratat tineri care spargeau geamurile unui restaurant McDonald's.

Aceste imagini contrasteaza cu omagiul pasnic adus lui Michael Brown in cursul aceleiasi zile de sute de persoane.