​Ministrul Apararii din Ucraina a declarat ca armata sa castiga teren semnificativ impotriva rebelilor in estul tarii si a afirmat, pentru BBC, ca va inregistra victoria “foarte curand”.

El a acuzat rebelii pentru dificultatile pe care le-au intampinat expertii internationali in accesarea zonei unde s-a prabusit avionul MH17.

Afirmatia sa vine in contextul in care civilii din est se pregatesc pentru un asediu. Locuitorii fac provizii de alimente si dorm in subsoluri. Orasul Luhansk ar fi inconjurat si fara electricitate.

Russia Today citeaza graniceri rusi care au declarat ca peste 400 de soldati ucraineni ar fi trecut in Rusia duminica noapte, unde au cerut refugiu. Potrivit purtatorului de cuvant al granicerilor de la frontiera din regiunea Rostov, un total de 438 de soldati, inclusiv 164 de paznici de frontiera, au fost lasati sa intre in Rusia.

Cel putin noua civili au fost ucisi in Donetsk si Luhansk la sfarsitul saptamanii. Bilantul persoanelor care si-au pierdut viata de la inceputul conflictului, in luna aprilie, depaseste 1500.