Armata siriana a inceput sa se repozitioneze in ultimele 48 de ore din cauza amenintarilor occidentale impotriva pozitiilor militare ale regimului, ca represalii fata de presupusa utilizare a armelor chimice, potrivit unei organizatii neguvernamentale, relateaza AFP citeaza de AFP

"Nu este o abandonare a pozitiilor, ci o repozitionare militara in ultimele 48 de ore", a explicat pentru AFP, miercuri, Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se sprijina pe o retea de militanti in intreaga tara.

"Zeci de sedii ale comandamentului militar si comandamentului brigazilor sunt evacuate pentru a se stabili in alta parte. Aceste schimbari de pozitie au loc la Damasc, la Homs si la Hama (centru), pe coasta mediterana, la Sueida si Deraa, in sud", a precizat el.

Contactat de AFP, un oficial din cadrul serviciilor de securitate de la Damasc a explicat: "Nimeni nu isi dezvaluie planul, toate armatele din lume care sunt tinta unor atacuri vor sa se apere, sa apere poporul si patria, este misiunea armatelor".

"De doi ani si jumatate, noi suntem in centrul bataliei. (Teroristii) cu care ne confruntam nu difera prin nimic de amenintarile actuale" din partea occidentalilor, a adaugat el.