Guvernul Turciei trimite un semnal gresit, atat acasa cat si in afara tarii, prin modul in care reactioneaza la proteste, a declarat miercuri Ministrul German de externe, Guido Westerwelle, catalogand imaginile din piata Taksim drept "ingrijoratoare", relateaza Reuters.

Politia turca s-a batut cu grupurile de protestari care alergau pe strazi, pentru a ii alunga din Piata Taksim din Istanbul.

"Ne asteptam ca prim-ministrul Erdogan sa linisteasca situatia, in spiritul valorilor europene, si sa caute un schimb constructiv si un dialog pasnic", a spus Westerwelle.

Intre timp, presedintele Turciei, Abdullah Gul, a facut un apel miercuri la dialog cu demonstrantii legitimi - care contesta proiectul urbanistic ce vizeaza parcul Gezi, insa a spus ca cei care iau parte la proteste violente in strazi reprezinta "cu totul altceva".

Erdogan ar urma sa se intalneasca cu un grup de persoane din sfera publica pentru a discuta situatia. "Daca oamenii au obiectii ... atunci angajarea intr-un dialog cu acesti oameni, pentru a afla ce au de spus, este fara indoiala datoria noastra", a spus Gul.