Presedintele francez Francois Hollande a cerut vineri eliberarea imediata a doi jurnalisti francezi dati disparuti in Siria, raspunzand unei intrebari intr-o conferinta de presa la Tokyo, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Cer ca acesti jurnalisti sa fie eliberati imediat", a declarat presedintele francez, fara sa citeze numele sau institutia mass-media pentru care lucreaza, confirmand ca un "contact a fost intr-adevar pierdut cu doi jurnalisti, fara ca inca sa se stie exact conditiile".

Jurnalistii "nu sunt reprezentanti ai vreunui stat, sunt persoane care lucreaza pentru ca lumea sa poata sa primeasca informatii", a subliniat el intr-o conferinta de presa comuna cu premierul japonez Shinzo Abe.

"Este necesar ca ei sa fie tratati ca jurnalisti si in niciun fel ca elemente asupra carora (sa se exercite) o amenintare cu scopul de a actiona in detrimentul unui stat", a continuat seful statului francez.

"Presa trebuie sa poata sa circule in Siria, pentru a oferi informatii care sunt asteptate in intreaga lume" despre ceea ce se intampla, a insistat Hollande.