Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a votat marti, pentru a 21-a data, in favoarea unei rezolutii care condamna embargoul Statelor Unite ale Americii asupra Cubei, in vigoare de 50 de ani, informeaza AFP.

Din totalul de 193 de state membre, 188 au votat in favoarea deciziei, in timp ce SUA, Israel si insula Palau din Pacific au votat impotriva, existand si doua abtineri.

Ministrul cubanez de Externe, Bruno Rodriguez, a denuntat o politica "inumana si anacronica a celor 11 guverne americane succesive", deoarece embargoul dateaza din februarie 1962.

Desi americanii de origine cubaneza au trimis in 2011 peste 3 miliarde de dolari in insula, SUA au anuntat ca nu vor ridica embargoul pana cand regimul de la Havana nu va efectua mai multe schimbari economice si sociale.

Primul mandat prezidential al lui Barack Obama a fost marcat "de o inasprire permanenta a embargoului din punct de vedere economic, social si financiar", a declarat Rodriguez, care a comparat din nou embargoul cu un "genocid".

Una dintre cele mai mari consecinte ale embargoului este ca spitalele din Cuba nu pot obtine medicamente pentru bolile de inima sau cancer.