O prima furtuna hibernala a lovit miercuri regiunea New York, facand si mai multe probleme sutelor de mii de victime ale uraganului Sandy, care sunt in continuare fara curent electric si, in unele zone chiar si fara apa.

O ninsoare deasa a cazut peste New York pe o buna parte a zilei. Meteorologii au avertizat ca in urmatoarele 24 de ore sunt prognozate rafale violente de vant de pana la 96 de kilometri pe ora, ninsoare si ploaie pe coastele nord-estice, scrie presa internationala.

Peste 1.000 de zboruri au fost anulate la New York, Philadelphia si Boston.

"Aceasta furtuna nu este atat de periculoasa ca Sandy", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg. El a avertizat insa ca exista risc de "inundatii majore in zonele deja erodate" de uraganul care a lovit nord-estul Statelor Unite in 29 octombrie si care a lasat in urma peste 100 de morti. Bloomberg a insistat ca newyorkezii sa ramana in casele lor si sa nu-si foloseasca masinile.

Politia a avertizat populatia cu portavoce in zonele cele mai afectate, in special in Staten Island si Rockaways (Queens). Locuitorii au fost sfatuiti sa se refugieze peste noapte la rude sau in centrele de adapost.

Parcurile si plajele au fost inchise 24 de ore. Activitatea pe santiere a fost oprita.

Alimentarea cu electricitate era intrerupta, miercuri dimineata, pentru circa 650.000 de locuinte si intreprinderi, dintre care 66.000 la New York, nu au current electric miercuri dimineata, la noua zile dupa ce Sandy a facut prapad.