UPDATE 8:00: Fostul presedinte egiptean se afla in coma dupa ce a fost victima unui atac cerebral, au spus surse medicale si militare dezmintind ca ar fi in "moarte clinica", asa cum a anuntat agentia oficiala Mena.UPDATE 04:13 Autoritatile egiptene vor emite in curand un comunicat cu privire la starea de sanatate a lui Hosni Mubarak.

Hosni Mubarak in sala de judecata Foto: Agerpres/Xinhua

UPDATE 03:50 Desi circula multe informatii contradictorii despre starea de sanatate a lui Hosni Mubarak, acesta se afla inca in coma, conform surselor medicale si militare, anunta agentia oficiala de stiri MENA.

UPDATE 01:05 Hosni Mubarak se afla in coma si respira cu ajutorul aparatelor, iar medicii incearca sa-l resusciteze - surse medicale

UPDATE 00:30 "Inima fostului lui Hosni Mubarak a incetat sa mai bata si acesta a fost supus unor defibrilari, dar fara sa reactioneze", a anuntat agentia oficiala de stiri MENA, citand surse medicale.

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak se afla in moarte clinica dupa ce a suferit marti seara un atac cerebral si a fost supus unei noi defibrilari cardiace, a anuntat televiziunea de stat din Egipt. Acesta a fost transportat de la penitenciarul Tora la spitalul militar Maadi, scrie AFP.

In urma cu o saptamana, fostul presedinte in varsta de 84 de ani a fost resuscitat de doua ori, dupa doua stopuri cardiace. Sanatatea sa s-a degradat brusc atunci cand a fost adus in penitenciar, unde a fost plasat intr-o sectiune dotata cu echipament medical. Familia sa a solicitat transferul la un spital, asa cum s-a intamplat inainte de condamnare.

Mubarak sufera de depresie acuta, dificultati cardiace si de respiratie, precum si de hipertensiune arteriala, potrivit surselor medicale.