Procurorul si politia din New York au contestat cererea avocatilor lui Nafissatu Diallo, care vrea sa aiba acces la dosarul procedurii penale si al anchetei politiei, acestea vizandu-l pe Dominique Strauss-Kahn, conform anuntului de luni a unor surse judiciare, citeaza Mediafax.

Pentru pregatirea procesului civil, avocatii cameristei care l-a acuzat pe DSK de agresiune sexuala, au cerut in luna mai sa aiba acces la "totalitatea dosarului pastrat si/sau intocmit de biroul procurorului" Cyrus Vance. Ei au mai cerut si "intregul dosar al anchetei" politiei.

Partile implicate au timp pana pe 11 iunie pentru a raspunde. Intr-un memorandum facut public luni, biroul procurorului s-a opus acestei cereri, considerand ca procedura penala a fost abandonata pe 23 august 2011, si ca dosarul "a fost si este inchis".

Potrivit acestui memorandum, Diallo nu poate sa obtina redeschiderea acestuia. Procurorul a sustinut si ca transmiterea dosarului catre avocatii femeii "ar incalca legea de secret" a marelui juriu (camera populara de punere sub acuzatie). El mai denunta si o "cerere prea mare", considerand ca printre documentele din acest dosar sunt si documente confidentiale.

Politia a sustinut la randul sau ca dosarul a fost deja inchis.