​Jurnalista Valerie Trierweiler, partenera viitorul presedinte francez Francois Hollande, va deveni Prima Doamna a Frantei si, din cauza schimbarii de statut, va trebui "sa-si inventeze un rol", relateaza Le Figaro, in editia online a ziarului.

De profesie jurnalist, Valerie Trierweiler va trebui sa-si inventeze propriul rol, asa cum a facut-o fiecare dintre sotiile presedintilor anteriori. "Nu am o idee clara inca. Ceea ce este sigur este ca voi avea nevoie de timp pentru a ma gandi la ceea ce va fi necesar de facut", a declarat Valerie Trierweiler, intr-un interviu acordat pentru AFP.

De exemplu, Danielle Mitterrand s-a implicat in marile cauze si era considerata drept un suport moral pentru presedintele socialist Francois Mitterrand. La randul sau, Bernadette Chirac era considerata "stapana Palatului Elysee", in timp ce Carla Bruni s-a implicat in lupta impotriva raspandirii SIDA.

"Sunt si voi ramane pasionata de informatie. Cunosc politica, cunosc mass-media (...) In plus, am nevoie sa-mi castig existenta, sa fiu independenta. Ma ocup de cei trei copii ai mei si nu mi s-ar parea normal ca statul sau francezii sa contribuie la cheltuielile mele", a asigurat Valerie Trierweiler, desi ar fi complicat sa continue ca jurnalist.