Doi agenti ai Secret Service au demisionat din aceasta politie de elita care il apara pe presedintele american Barack Obama, in urma scandalului de prostitutie din Columbia, in timp ce un al treilea este in curs de concediere, au transmis marti surse oficiale, potrivit Mediafax.

"Alti doi angajati au fost achitati de orice acuzatii privind abateri grave dar se vor confrunta cu masuri in plan administrativ", a declarat seful adjunct al Secret Service, Paul Morrissey, intr-un comunicat. Cu putin timp inainte, un ofiter fusese deja concediat. Unui alt angajat i-a fost retras de asemenea marti permisul de securitate, o etapa care poate conduce la concediere, a adaugat Morrissey.

In total, noua agenti ai Secret Service si-au pierdut locul de munca sau au parasit politia de elita in urma acestui episod in care acestia sunt acuzati ca au invitat 20 de prostituate la hotelul din Carthagena, la mijlocul lunii aprilie in Columbia, unde pregateau sosirea lui Barack Obama pentru summitul Americilor.

Pana acum 12 agenti au fost implicati in acest scandal si au fost supusi unei anchete. Dupa anuntul de marti, toate cazurile au fost abordate.