Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a debutat marti cu primul sau talk-show difuzat de postul de televiziune Russia Today, avandu-l ca invitat pe liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, informeaza RIA Novosti. Interviul cu Nasrallah s-a realizat prin video-conferinta si a durat 45 de minute.

Hassan Nasrallah a dezvaluit ca gruparea Hezbollah l-a sprijinit pe presedintele sirian Bashar Al-Assad in timp ce "a servit cu succes cauza palestiniana". Gruparea militanta Hezbollah este considerata o organizatie terorista de Statele Unite si Marea Britanie, insa nu si de Rusia.

Liderul gruparii siite a mai dezvaluit, de asemenea, intr-un interviu inregistrat anterior de Russia Today, ca Hezbollah a luat legatura cu opozitia siriana pentru a indemna la un dialog cu Assad. Opozitia "a respins dialogul", a declarat Nasrallah.

"Inca de la inceput am avut un regim dispus sa adopte reforme si pregatit pentru dialog", a continuat liderul Hezbollah. "De cealalta parte ai o opozitie care nu este pregatita pentru dialog si care nu este pregatita sa accepte reformele. Ceea ce vrea opozitia este sa doboare regimul", a spus Nasrallah.

Hassan Nasrallah a afirmat ca "un razboi civil este singura alternativa" de dialog in Siria si "este exact ceea ce SUA si Israelul isi doresc".

Postul de televiziune Russia Today este considerat un proiect de consolidare a imaginii Kremlinului. Totodata, Julian Assange a prevazut ca se va confrunta cu criticile mass-media in ce priveste decizia sa de a lucra cu postul rus de televiziune.

"Este Julian Assange, inamicul combatant, tradatorul, cel care intra in patul Kremlinului si intervieveaza teroristi de temut din intreaga lume", a declarat Assange pentru Russia Today, referindu-se la reactiile ce urmau sa apara in urma show-ului televizat. Assange a afirmat, de aemenea, ca a ales sa intervieveze oameni care "in mod normal, nu pot sa-si faca auzita vocea ".

Julian Assange, in varsta de 40 de ani, va realiza aceste interviuri de la domiciliul sau temporar britanic, in care se afla plasat in regim de arest la domiciliu inca din decembrie 2010. Australianul asteapta decizia definitiva a justitiei britanice in legatura cu cererea de extradare in Suedia, unde a fost acuzat de viol si agresiuni sexuale, acuzatii pe care el le neaga.