​O profesoara din Franta a fost suspendata, vineri, dupa ce le-a cerut elevilor sai sa tina un moment de reculegere in memoria ucigasului din Toulouse, Mohamed Merah, informeaza BBC.

Potrivit cotidianului regional Paris Normandie, profesoara din Rouen l-a catalogat pe Merah drept o victima a unei copilarii nefericite. De asemenea, profesoara ar fi spus ca legaturile lui Merah cu reteaua terorista al-Qaeda au fost inventate de mass-media si de presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Majoritatea elevilor au iesit din sala de clasa, desi cativa au ramas, spunand ca au incercat sa inteleaga despre ceea ce vorbea profesoara.

In urma masacrului de la institutul evreiesc din Toulouse, scolile franceze au tinut un moment de reculegere in memoria celor sapte victime. Luc Chatel, ministrul francez al educatiei, a condamnat comportamentul profesoarei si a cerut ca aceasta sa fie suspendata imediat.

Mohamed Merah a impuscat trei copii evrei si un rabin in cursul diminetii de luni dupa ce, cu cateva zile in urma, a ucis trei soldati. Merah a murit in apartamentul sau din Toulouse, dupa un asediu de 32 de ore.