Un pasager ghinionist s-a trezit ca iPhone-ul ii ia foc in timpul unui zbor intern din Australia, noteaza Yahoo! News. Ca din senin smartphone-ul s-a supraincalzit si s-a inrosit, iar partea din spate a telefonului s-a topit. Autoritatile vor deschide o ancheta, iar cei de la Apple spun ca vor colabora fara rezerve, pentru a gasi o explicatie. E putin probabil ca acest incident izolat sa starneasca un scandal care sa duca la retragerea de pe piata a unor terminale.

Cand avionul companiei Regional Express se apropia de destinatia sa, Sydney, iPhone-ul unui pasager a inceput sa fumege, a luat foc si a fost aruncat pe podea, o parte din cabina umplandu-se cu un fum negru. Echipajul a stins micul incendiu, iar telefonul a fost preluat de reprezentantii Civil Aviation Safety Authority pentru cercetari.

Partea din spate a telefonului s-a topit, iar cei de la Apple spun ca vor colabora cu autoritatile pentru a afla exact ce s-a intamplat. Diverse companii mari au facut rechemari masive in trecut pentru aparate la care baterii defecte puteau duce la mici incendii, recent fiind vorba si de o serie de playere iPod Nano.