Saif al Islam Gaddafi, unul dintre fiii fostului dictator libian, a promis ca le va face viata un "iad" tradatorilor lui Muammar Gaddafi, potrivit informatiilor din presa araba, citate de RIA Novosti.

Saif al Islam GaddafiFoto: Reuters

"In acest moment istoric, cand unii cred ca totul s-a sfarsit... As dori ca obiectivele mele sa fie cat mai clare si sa spun: acesta este doar inceputul", a declarat Saif al Islam pentru portalul de stiri Al-Rai Al-Arabi.

Fiul lui Gaddafi si-a indemnat sustinatorii sa continue lupta pentru "o Libie pierduta si pentru onoarea ei" si sa pedepseasca "criminalii si ucigasii" implicati in inlaturarea si moartea lui Muammar Gaddafi.

Saif al Islam a fost comandantul trupelor loiale lui Gaddafi din orasul natal Sirte, inainte ca ultima fortareata a regimului sa fie inlaturata saptamana trecuta de fortele Consiliului National de Tranzitie.

Curtea Penala Internationala e emis un mandat de arestare pe numele lui Saif al Islam Gaddafi pentru crime impotriva umanitatii. Saif al Islam, in varsta de 39 de ani, a fost educat la Londra si se pare ca ar fi ultimul membru al familiei lui Gaddafi care se mai ascunde in Libia. Rapoarte contradictorii ale mass-media au sugerat ca Saif al Islam s-ar ascunde in sudul Libiei, fie la granita cu Nigerul, o zona populata de triburi loiale regimului lui Gaddafi.