Purtatorul de cuvant al fostului lidier libian Muammar Gaddafi a declarat sambata ca acesta conduce personal lupta fortelor de rezistenta impotriva trupelor guvernului provizoriu, in cateva bastioane din Libia, transmite Reuters. Moussa Ibrahim a mai spus ca bombardamentele efectuate vineri noaptea de NATO asupra orasului Sirte, controlat de luptatorii lui Gaddafi, au distrus o cladire rezidentiala si un hotel, omorand 354 de persoane.

Fortele noului guvern au inconjurat SirteFoto: Reuters

Gaddafi "conduce toate aspectele acestei lupte. Vorbeste cu oamenii, tine discursuri, are grija de toate aspectele rezistentei", a afirmat Moussa Ibrahim.

Purtatorul de cuvant al fostului lider de la Tripoli a afirmat ca acesta se afla in Libia si este increzator in victorie: "Vom fi capabili sa continuam aceasta lupta si avem suficiente arme pentru luni si luni de zile".

Pe de alta parte, Moussa Ibrahim a spus pentru Reuters ca bombardamentele efectuate vineri noaptea de NATO asupra orasului Sirte, controlat de luptatorii lui Gaddafi, au distrus o cladire rezidentiala si un hotel, omorand 354 de persoane. El a afirmat ca avioanele coalitiei internationale au lansat peste 30 de rachete impotriva principalului hotel din oras si a cladirii Tamin, unde se afla 90 de apartamente. "Bilantul este peste 354 de morti si 89 de disparuti, la care se adauga 700 de raniti", a precizat el.

Potrivit spuselor lui Moussa Ibrahim, peste 2000 de locuitori din Sirte au fost ucisi de bombardamentele NATO in ultimele 17 zile.

Afirmatiile sale nu au putut fi verificate de catre agentia Reuters, deoarece Sirte, orasul natal al lui Gaddafi, este inconjurat de fortele noului Guvern, iar comunicatiile au fost taiate.

NATO nu a comentat inca informatia.

Vineri, trupele noului guvern au fost nevoite sa se retraga dupa ce atacul lor asupra orasului lui Gaddafi a fost respins de luptatorii loiali fostului lider din Libia. Sirte este unul din ultimele bastioane ale lui Gaddafi, impreuna cu orasele Bani Walid si Sabha.