Luni, 24 ianuarie, de la ora 20.00, NexT se intoarce la Opera Nationala Bucuresti cu un program special. La cea de-a doua editie A Night at the Opera, NexT va prezenta, cu sprijinul Festivalului International de Film Francofon de la Namur, patru scurtmetraje belgiene. In fiecare luna, in cadrul proiectului Stagiunea de Arta, organizat de DesignYourself, cinefilii pot vedea (sau revedea) cele mai indragite filme din programul celor patru editii de pana acum ale Festivalului NexT.

Filmele proiectate la Opera:

OMUL- CERB / STAGMAN

Belgia, 2007, regia: Virginie Gourmel

Amaury Athanam e un barbat-cerb care duce o viata izolata. Nu mai poate suporta felul in care arata si vrea sa puna capat existentei sale deprimante. Lipsit de curajul necesar pentru a se sinucide, angajeaza un criminal.

BULEVARDUL OCEANULUI / BOULEVARD L’OCÉAN

Belgia, 2007, regia: Céline Novel

Agathe s-a retras la un hotel mic de pe plaja. Zilele ei sunt calme si linistite. Cand intalneste un barbat cu un zmeu, Agathe descopera ca o mica provocare ii poate aduce o mare satisfactie.

LECTIA DE INOT / DE ZWEMLES

Belgia, 2008, regia: Danny De Vent

Mama lui Jonas, un copil de 4 ani, il aduce la prima sa lectie de inot. Jonas este speriat si vrea sa plece acasa. In timp ce incearca sa scape, cade in piscina adanca si nimeni nu-l observa.

MINITRIP

Belgia, 2008, regia: Jean-Michel Vovk

O mica cronica a unui dezastru anuntat despre drumul haotic al echipei nationale de bowling a Albaniei pierduta in lumea interlopa a Bruxelles-ului clandestin. Iadul Bruxelles-ului este pavat cu intentii bune.

Accesul publicului este liber.