Regizorul, scenaristul si actorul Geo Saizescu impreuna cu actorul Sebastian Papaiani s-au intalnit, duminica seara, cu intelectualii romani de la Madrid, in Espacio Niram. Intalnirea celor doua personalitati ale filmului romanesc cu publicul din Madrid a fost organizata de Gabriel Stancu, director al Clubului Filmului Romanesc in colaborare cu artistul plastic Romeo Niram.

Geo Saizescu si Sebastian PapaianiFoto: Defeses Fine Arts PR Agency

Invitatii din Romania au discutat cu iubitorii de film madrileni despre valoarea scolii de teatru si cinematografie din Romania, evolutia filmului romanesc si integrarea lui in spatiul european. La intalnire au fost prezenti Radu Cristian Nicolae, producator de film din Romania, directorul revistei Niram Art, Fabianni Belemuski, scriitorul Hector Martinez Sanz, artistul plastic Tudor Serbanescu, artistul plastic Bogdan Ater, criticul de arta si film, Lara Gala, actori, scriitori, artisti plastici si jurnalisti romani si spanioli.

“Filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei”

“In ultimii ani, filmul romanesc se afirma tot mai mult la festivalurile europene si internationale. Mi-a facut mare placere sa cunosc personal un regizor si un actor din Romania si ma bucur sa vad ca filmul romanesc este bine promovat peste hotarele Romaniei. Din nefericire, nu acelasi lucru se poate spune despre teatru, literatura si arta plastica”, a declarat Hector Martinez Sanz.

Geo Saizescu si Sebastian Papaiani se afla in Spania in perioada 26 noiembrie – 01 decembrie, in calitate de invitati ai celei de-a 3-a ediţii a Clubului Filmului Românesc la Madrid. In aceasta saptamana sunt prezentate publicului din Spania filme romanesti, care s-au bucurat de mare succes, cum ar fi: Faust – Drumul Clipei (2009 – regia Laurenţiu Damian), Luna Verde (2010 – regia Alexa Visarion), Australia şi Circul Vesel (2010 – regia Claudiu Mitcu), Tache (2009 – regia Igor Cobileanski), Orient Express (2004 – regia Sergiu Nicolaescu), Pacala si Pacala se intoarce. In cadrul manifestarii a fost prezentat in premiera filmul documentar Golgota Basarabiei, film lansat in Republica Moldova in urma cu cateva zile.