Netflix a anunţat marţi începerea filmărilor pentru sezonul 2 al serialului „Wednesday” în Irlanda, confirmând practic informația apărută cu jumătate de an în urmă. Producția primului serial original al Netflix filmat în România se mută astfel într-o altă țară europeană.

Actorii din „Wednesday”, serialul Familia Addams filmat in RomaniaFoto: Image Press Agency / dpa USA / Profimedia Images

„Suntem încântaţi că întreaga familie Addams se va înscrie la Nevermore Academy în acest sezon, alături de o distribuţie de vis alcătuită din staruri şi chipuri noi”, spun creatorii Al Gough și Miles Millar într-un comunicat citat de revista Variety și News.ro.

Wednesday a fost primul serial original al Netflix filmat de compania americană în România de la lansarea platformei sale de streaming pe piața românească în 2016, seria regizată de Tim Burton bucurându-se de un succes uriaș la nivel mondial.

Serialul a petrecut peste 20 de săptămâni în Top 10 Global şi a ajuns în Top 10 Cele mai urmărite seriale în 93 de ţări. Ca număr de ore de vizionare pentru o serie în limba engleză el este surclasat doar de sezonul 4 al Stranger Things, un alt serial-fenomen al Netflix, însă acesta a avut cu un episod în plus și a beneficiat de episoade mai lungi.

Printre locurile folosite pentru filmările la Wednesday și care pot fi văzute în serial s-au numărat Castelul Cantacuzino din Bușteni, gara din Sinaia, Casa Monteoru din București, Sera Veche a Grădinii Botanice din capitală și studiourile Buftea.

Primul sezon filmat în România a însemnat însă mult mai mult pentru țara noastră, de la locuri de muncă pentru foarte mulți tehnicieni până la prezența în serial a unor actori romani. De altfel, o parte din echipa română din spatele camerei a fost nominalizată la premiile Emmy alături de partea britanică si cea americană.

Presa de la Hollywood a aflat în noiembrie că Netflix va filma sezonul 2 al „Wednesday” în Irlanda

Însă în noiembrie anul trecut atât Variety, una dintre cele mai mari reviste din industria divertismentului, cât și Deadline, unul dintre cele mai cunoscute site-uri specializate pe cinematografie, au scris că sursele lor le-au confirmat independent că sezonul 2 al Wednesday urmează să fie filmat în Irlanda.

Deși informația nu a fost confirmată oficial de Netflix la momentul respectiv, ea a fost considerată atât de sigură încât a fost preluată inclusiv de către IFTN (Irish Film and Television Network) și publicații precum The Economic Times.

Se pare că decizia ar fi fost luată după încheierea grevei actorilor de la Hollywood, Netflix dorind ca filmările pentru sezonul 2 al serialului, pe care l-a confirmat la începutul anului trecut, să înceapă în primăvara lui 2024. Asta ar însemna că următorul sezon al seriei ar urma să apară în cel mai optimist caz înspre sfârșitul anului sau cel mai probabil în prima parte a lui 2025.

Serialul în care misterul se împleteşte armonios cu supranaturalul prezintă anii lui Wednesday Addams ca studentă la Nevermore Academy.

Netflix a anunțat oficial acum și distribuția completă pentru sezonul 2 al Wednesday, ea urmând să îi includă pe Jenna Ortega, Steve Buscemi, Emma Myers, Joy Sunday, Hunter Doohan, Victor Dorobanţu, Moosa Mostafa, Isaac Ordonez, Luyanda Unati Lewis-Nyawo, Billie Piper, Georgie Farmer, Evie Templeton, Owen Painter, Noah Taylor cu Luis Guzmán şu Catherine Zeta-Jones; alături de Joanna Lumley, Thandiwe Newton, Jamie McShane, Frances O'Connor, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo, Joonas Suotamo cu Fred Armisen, Christopher Lloyd şi alții.

Pe același subiect: