Sezonul doi al „Wednesday”, popularul serial produs de Netflix și regizat de legendarul Tim Burton, nu va mai fi filmat în România, producția urmând să se mute într-o altă țară europeană, scriu revista Variety și site-ul de specialitate Deadline.

Filmul Wednesday (Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzman)Foto: LMK / Landmark / Profimedia Images

Wednesday a fost primul serial original al Netflix filmat de compania americană în România de la lansarea platformei sale de streaming pe piața românească în 2016, seria regizată de Tim Burton bucurându-se de un succes uriaș la nivel mondial.

Printre locurile folosite pentru filmări și care pot fi văzute în serial s-au numărat Castelul Cantacuzino din Bușteni, gara din Sinaia, Casa Monteoru din București, Sera Veche a Grădinii Botanice din capitală și studiourile Buftea.

Urban.ro amintește de asemenea că primul sezon filmat în România a însemnat însă mult mai mult pentru țara noastră, de la locuri de muncă pentru foarte mulți tehnicieni până la prezența în serial a unor actori romani. De altfel, o parte din echipa română din spatele camerei a fost nominalizată la premiile Emmy alături de partea britanică si cea americană.

Despre partea română a echipei de filmare a vorbit și Jenna Ortega, actrița americană care o interpretează pe Wednesday Addams, ea afirmând într-un interviu acordat pentru HotNews.ro că:

„Am întâlnit unii dintre oamenii mei favoriți de pe planeta asta acolo. Cred că oamenii de acolo sunt minunați și e foarte frumos și locul unde se află școala noastră (n.r. Academia Nevermore) e cool fiindcă am filmat la castele adevărate și unul din locurile în care am fost a fost Sinaia și totul părea făcut în Photoshop”.

Presa tabloidă din România a scris încă din decembrie anul trecut că sezonul 2 al Wednesday nu va mai fi filmat la noi în țară, afirmând că producătorii serialului ar fi fost nemulțumiți de „umflarea” costurilor de către partea română când se afla că urmează să se facă filmări pentru un serial al Netflix.

Însă HotNews.ro a aflat atunci că de fapt nu ar fi fost luată nicio decizie oficială în acest sens din partea Netflix sau a regizorului Tim Burton, mai ales că acesta s-a declarat extrem de încântat de filmările din țara noastră.

Netflix ar urma să filmeze sezonul 2 al „Wednesday” în Irlanda

Acum însă atât Variety, una dintre cele mai mari reviste din industria divertismentului, cât și Deadline, unul dintre cele mai cunoscute site-uri specializate pe cinematografie, scriu că sursele lor le-au confirmat independent că sezonul 2 al Wednesday urmează să fie filmat în Irlanda.

Site-ul Deadline e cunoscut pentru numeroasele informații publicate „pe surse” de la Hollywood care s-au confirmat ulterior. De exemplu, chiar la sfârșitul lunii octombrie acest site anunța că un nou film Highlander (Nemuritorul) urmează să fie produs de studioul Lionsgate, informație confirmată apoi câteva zile mai târziu de către președintele studioului de film, Joe Drake.

Deși deocamdată Netflix nu a confirmat oficial faptul că sezonul 2 al Wednesday va fi filmat în Irlanda, informația este considerată atât de sigură încât a fost preluată inclusiv de către IFTN (Irish Film and Television Network) și publicații precum The Economic Times.

Se pare că decizia ar fi fost luată după încheierea grevei actorilor de la Hollywood, Netflix dorind ca filmările pentru sezonul 2 al serialului, pe care l-a confirmat la începutul acestui an, să înceapă în aprilie 2024. Asta ar însemna că următorul sezon al seriei ar urma să apară în cel mai optimist caz înspre sfârșitul anului viitor sau cel mai probabil în prima parte a lui 2025.

Primul sezon a fost filmat în România între septembrie 2021 și martie 2022, fiind lansat de Netflix în luna noiembrie a anului trecut.

Wednesday este unul dintre cele mai populare seriale lansate de Netflix în ultimii ani, doborând mai multe recorduri de audiență pentru platforma americană de streaming, printre care cel pentru cel mai bun debut al unei serii în limba engleză și cel mai mare număr de ore de vizualizare în o săptămână.

Wednesday a înregistrat peste un miliard de ore de vizualizare în prima lună de la lansarea sa, o performanță reușită anterior doar de serialul-fenomen Squid Game și sezonul 4 al seriei Stranger Things.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: