Arte France Cinéma va coproduce noul film al lui Corneliu Porumboiu, 'Comoara', acesta fiind singurul nou proiect a cărui finanţare a fost aprobată de comitetul de secţie Arte, se arată pe site-ul oficial al televiziunii, citat de Agerpres.

Potrivit comitetului de secţie Arte, proiectul de lungmetraj al lui Porumboiu s-a remarcat prin 'spirit şi originalitate'.

'Comoara' este o coproducţie România-Franţa şi prezintă în notă comică o vânătoare de comori în România contemporană. Proiectul a primit o finanţare de 1.574.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei.

Născut în 1975, Porumboiu este prezentat pe site-ul Arte ca fiind unul dintre cei mai buni cineaşti ai generaţiei sale. Artistul s-a remarcat în 2006, când a primit la Cannes premiul pentru debut Camera d'Or, pentru 'A fost sau n-a fost?'. Românul s-a întors pe Croazetă cu 'Poliţist, adjectiv', în 2009 iar în 2013 a lansat 'Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism'.

În 2014, în cadrul Berlinalei, a fost prezentat cel mai nou film al său, 'Al doilea joc', un experiment cinematografic care îl prezintă pe regizor alături de tatăl său, fostul arbitru internaţional Adrian Porumboiu, comentând un derby Steaua-Dinamo din anii '80.