Asociația Secvențe invită producătorii și realizatorii de film din România la înscrierea pentru preselecția de scurt-metraje a programului Romanian Short Waves - 7. Programul va fi prezentat în perioada 14 - 25 mai 2014, în secțiunea Short Film Corner, din cadrul celei de a 67-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Companiile care au experiență în producția de scurt-metraje și rezultate obținute la marile festivaluri pot propune UN TITLU care va fi inclus automat. Pentru filmele de școala și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din industria filmului românesc.

În premieră pentru ediția 2014, Romanian Short Waves acceptă și scurt-metraje documentare.

Cei interesați sunt invitați să trimită, până la data de 31 martie 2014, DVD-ul filmelor împreună cu formularul de participare, ce poate fi găsit pe pagina de facebook Romanian Short Waves, la adresa:

Centrul Național al Cinematografiei

Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1,

București 010026

în atenția Doamnei Alina Sălcudeanu

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. Ficțiune- durată maximă de 20 de minute

2. Documentar- durata maximă de 25 minute

2. Produse după data de 1 ianuarie 2013

3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză

4. Un singur scurtmetraj / regizor

Realizatorii scurt-metrajelor selecționate vor trebui să prezinte până cel târziu la data de 3 aprilie o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele, să se întâlnească şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurt-metraj și de aceea participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Romanian Short Waves este un program care urmărește promovarea filmelor independente și a celor de școală și este susținut de Asociatia Secvente înca din anul 2008.

Alături de participarea la Short Film Corner, scurt-metrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și la Les Film de Cannes a Bucharest (octombrie 2012-2013), Noaptea Institutelor Culturale (iunie 2013), Stufstock (iulie 2012) precum și Le Festival du Film Roumain Toulouse (octombrie 2013) și Festival Besançon (mai 2013)