Selectie pentru critic de film in juriul Revelation France 4 la Cannes

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 12 februarie 2014, 17:20

Criticii de film tineri din Romania sunt invitati sa candideze pentru a face parte din juriul Révélation France 4  ṣi a participa la urmatoarea editie a Semaine de la critique din cadrul Festivalului de la Cannes. Selectia este organizata de Sǎptǎmana Criticii in colaborare cu Institutul Francez si Institutul Cultural Roman, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. Data limitǎ de depunere a candidaturilor: vineri 14 martie 2014.

Candidatul selectat va fi invitat la Festivalul de Film de la Cannes pentru a avea un contact direct cu practica jurnalismului de cinema. Alaturi de colegi din Argentina, Franta si Mexic, criticul roman va face parte dintr-un juriu care, prezidat de un regizor, va decerna Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele sapte filme in competitie. Ghidati de un coordonator editorial, cei patru tineri critici vor difuza informatii despre peliculele selectate in Semaine de la Critique  pe  canalele lor curente (bloguri, site-uri, reviste de specialitate).

Sǎptǎmana Criticii s-a dedicat, de la inceputurile sale, descoperirii tinerelor talente in cinema. Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema in 1962, sectiunea onoreaza prima ṣi a doua operǎ a cineaṣtilor din intreaga lume. In decursul timpului, la Semaine a distins cineaṣti precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-Wai, Jacques Audiard, Guillermo del Toro, François Ozon, Alejandro Gonzales Iñárritu, Gaspar Noé sau, mai recent, Rebecca Zlotowski, Valérie Donzelli ṣi Jeff Nichols.

JURIUL REVELATION France 4

La editia 2013, juriul, format din tineri critici din Brazilia, China, Franta si Turcia si prezidat de cineasta francezǎ Mia Hansen-Løve, a atribuit Premiul Révélation France 4 filmului Salvo de Fabio Grassadonia si Antonio Piazza.

Conditii de participare la selectie:

-Varsta cuprinsǎ intre 22 ṣi 30 de ani
-Sǎ fie pasionat(ǎ) de cinema si sǎ desfǎṣoare o activitate de amator sau semi-profesionistǎ in domeniul criticii de cinema (sǎ modereze un blog, sǎ contribuie la un site internet, o revistǎ de cinema sau la o emisiune de radio sau televiziune s.a.)
-Sǎ manifeste disponibilitatea de a impǎrtǎṣi propria viziune despre cinema ṣi despre activitatea sa cu tineri critici din intreaga lume
-Sǎ aiba cunoṣtinte solide de limba englezǎ pentru a putea viziona filmele subtitrate in limba englezǎ ṣi pentru a putea participa la discutiile cu ceilalti membri ai juriului. Cunoaṣterea limbii franceze nu este obligatorie. Candidatul selectionat va putea redacta articolele in limba maternǎ.
-Sǎ fie disponibil in perioada 13-25 mai 2014

Cum se depune candidatura

Cererile vor fi trimise la Institutul Francez din Romania ṣi la Institutul Cultural Roman numai prin e-mail la adresele:  thomas.grand@institutfrancais.ro ṣi icr@icr.ro
Nici o informatie despre candidaturi si evolutia dosarelor nu va fi transmisǎ prin telefon sau prin e-mail.

Data limitǎ de depunere a candidaturilor: vineri 14 martie 2014

Continutul dosarul de candidaturǎ:

1. Un CV in limba englezǎ insotit de o fotografie
2. O scrisoare in limba englezǎ care sǎ prezinte modul in care candidatul a descoperit domeniul cinematografiei ṣi al criticii, precum si practica jurnalistica proprie ilustratǎ prin exemple (link-uri, articole etc).
3. Un articol in limba romanǎ despre un film de lungmetraj la alegere (max. 1 500 semne) 
Orice dosar incomplet, trimis dupǎ data de 14 martie 2014 sau care nu corespunde criteriilor de selectie va fi respins.

Informatii practice


Candidatul din partea Romaniei va fi selectat de comun acord de Sǎptǎmana Criticii, Institutul Francez din Romania si Institutul Cultural Roman. Decizia finala va fi comunicatǎ participantilor la sfirsitul lunii martie 2014.

Candidatului selectionat ii vor fi asigurate:

Cheltuielile de cazare la Cannes ṣi transportul
O acreditare la Festivalul de la Cannes
Acces privilegiat la filmele din cadrul Sǎptǎmanii Criticii
Intalniri zilnice cu critici ṣi profesioniṣti din domeniul filmului
Oportunitatea de a fi ghidat in timpul festivalului de un coordonator editorial
Prezenta in Juriul Révélation France 4, care va premia unul dintre cele sapte lungmetraje din competitie 
Pentru informatii suplimentare consultati : www.semainedelacritique.com 


Citeste mai multe despre   
Intreb BT. Intalnire online: Credite pentru IMM-uri, in 2018. Doi specialisti raspund intrebarilor cititorilor, vineri, de la ora 12:00

Doi specialisti in credite pentru IMM de la Banca Transilvania raspund vineri, 15 decembrie 2017, de la ora 12.00 la intrebari puse de cititorii StartupCafe.ro si HotNews.ro, la o noua intalnire online "Intreb BT", pe tema creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii - IMM. Daniel Szekely si Marsela Petreus vor raspunde la intrebari pe teme precum planificarea creditarii, la inceputul unui nou an de business, tipuri de credite, in functie de nevoile afacerii, tipuri de garantii.
  • Pune intrebarile folosind formularul de comentarii de pe StartupCafe.ro

264 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă