Pentru cei care nu au vazut inca True Blood, trebuie spus din start - nu este o versiune TV a filmului Twilight. Sigur, avem vampiri si avem si o relatie de dragoste intre personajele principale, dar cam aici se termina asemanarile. Relatia de dragoste nu este punctul central si supra-exploatat al actiunii, ci doar o nota de subsol, un pretext de care scenaristii s-au folosit ca sa prezinte "lumea" vampirilor, regulile si limitarile lor, dar si supra-puterile de care se folosesc.

True BloodFoto: HBO Romania

Actiunea serialului se petrece intr-un orasel imaginar, in jurul barului Merlotte's unde lucreaza personajul principal Sookie (Anna Paquin). Aceasta chelnerita pe jumatate zana care poate auzi gandurile oamenilor, traieste o poveste de dragoste cu vampirul in varsta de 174 de ani Bill Compton (Stephen Moyer). Nota: Cei doi sunt casatoriti in viata reala si reusesc sa transpuna pe ecran o poveste de dragoste credibila si plina de chimie.

Personajele principale - care sunt, in acest nou sezon 19: 10 barbati si 9 femei - sunt interesante si usor de placut, dar au drame si secrete care le dau "adancime", contur. Nu este un serial cu personaje cu totul bune, ca intr-o telenovela, ci un serial cu drame personale si nuante. Un personaj foarte colorat si memorabil este cel al homosexualului LaFayette, jucat de Nelsan Ellis.

Sezonul 3 din True Blood a apartinut baietilor, sezonul 4 va fi al femeilor: vrajitoare si zane; iar pentru sezonul 5 trebuie sa asteptam pana in 2012, dar se anunta deja interesant.

Dincolo de prea-plinul de sange si efecte speciale cu vampiri care se topesc in soare, True Blood reuseste sa ramana captivant si, intr-un fel ciudat, verosimil, chiar si dupa atatea sezoane. Vampirii sunt integrati unei comunitati de oameni reali, duc vieti reale cu slujbe reale, si se supun regulilor umane. Pe de alta parte, au si regulile lor "vampiresti", cum ar fi aceea ca le este interzis sa se ucida intre ei.

Dar doza de "real" este compensata din plin de magie. Scenaristii nu s-au limitat la cliseele despre vampiri, usturoi si lumina zilei. Au incorporat in actiune zane, vrajitoare si tot felul de alte trucuri magice, ceea ce mareste complexitatea actiunii - spectatorii nu se plictisesc.

Serialul nominalizat la Emmy TRUE BLOOD, ajuns la cel de-al 4-lea sezon, va fi difuzat in exclusivitate la HBO incepand cu 7 octombrie. Acesta va putea fi urmarit in fiecare vineri, de la ora 22:00.