MAE: De la 1 august toate solicitarile de vize sunt procesate prin aplicatia Sistemului National de Informatii privind Vizele

de D.G.     HotNews.ro
Miercuri, 3 august 2011, 20:01 Actualitate | Esenţial

Departamentul Consular din cadrul MAE a intreprins demersurile necesare pentru functionarea, incepand de la 1 august, a Sistemului National de Informatii privind Vizele (SNIV), aceasta etapa fiind un nou pas in vederea interconectarii cu VIS Central la momentul aderarii efective la Schengen.

Potrivit unui comunicat al MAE, incepand cu data de 1 august, vechiul sistem de procesare a solicitarilor de vize (VISA- ON-LINE) si-a incetat functionalitatea, toate solicitarile de vize fiind procesate exclusiv prin intermediul noii aplicatii informatice dezvoltate pentru SNIV.

Ministerul Afacerilor Externe a finalizat implementarea SNIV la toate misiunile diplomatice si oficiile consulare din strainatate.

La nivelul Centralei Ministerului Afacerilor Externe va functiona o echipa de suport tehnic, zilnic, cu program prelungit in vederea acordarii de asistenta pentru solutionarea problemelor inerente unei operatiuni de o asemenea anvergura, precizeaza MAE.

"Prin aceasta actiune, Romania este pregatita sa elibereze vize biometrice in toate locatiile in care este reprezentata la nivel de misiune diplomatica sau oficiu consular, avand posibilitatea de a se ralia la calendarul Comisiei pentru operationalizarea Sistemului de Informatii privind Vizele (VIS) pe regiuni (regional roll-out of the VIS), incepand cu 11 octombrie 2011", se mai arata in comunicatul MAE.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

827 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Noutate!?! (Joi, 4 august 2011, 3:16)

    ConstruireaCasei.wordpress.com [anonim]

    Parca eram pregatiti de mult si indeplineam toate conditiile tehnice pentru a adera la Schengen...

    Articolul spune ca e un pas necesar in vederea aderarii la Schengen.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version