Procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti au dispus, miercuri, inceperea urmaririi penale impotriva a cinci jandarmi, sub aspectul savarsirii infractiunii de neglijenta in serviciu, in dosarul disparitiei a patru lazi ce contineau 80 de focoase de racheta.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres, expertiza multidisciplinara biologico-criminalistica dispusa se afla in curs de efectuare.

De asemenea, a fost efectuat testul poligraf, in total fiind testate 10 persoane, urmand ca, de indata ce rezultatele vor fi comunicate, procurorii sa examineze si sa stabileasca relevanta acestora in vederea lamuririi imprejurarilor de fapt ale cauzei.

Pe 16 iulie, in jurul orei 15.30, lucratori din cadrul Statiei Cailor Ferate Romane (CFR) Giurgiu Nord au descoperit ca dintr-un tren au disparut patru lazi ce contineau obiecte cu specific militar.

Dupa trei zile, procurorii si politistii au reusit sa recupereze trei dintre lazile cu focoase, pe care le-au gasit intr-o fantana secata de la marginea unei paduri, la aproximativ 4 kilometri de localitatea ilfoveana Chitila.

Cea de-a patra lada a fost identificata pe o strada din localitatea Chitila, prezenta urme de ardere a partii din lemn si s-a constatat ca aceasta a fost deschisa, iar din interior fusesera sustrase cele 20 focoase.

Dintre acestea, 19 au fost gasite intr-un sac, intr-o zona de arbusti din padurea Chitila. Un singur focos nu a fost gasit pana in prezent, iar cautarile sunt continuate in toata zona.

Potrivit unor surse judiciare, mecanicul trenului care transporta focoasele ar fi oprit, sambata, in localitatea Stanesti de langa orasul Giurgiu, pentru a vinde ilegal 70 de litri de motorina, fara ca jandarmii care pazeau garnitura sa intervina.