O tanara in varsta de 21 de ani din localitatea vasluiana Mocani, diagnosticata cu handicap de gradul I, era tinuta legata de mama sa, intr-un grajd, transmite Agerpres. In urma unei anchete, aceasta a fost luata de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial si internata intr-un centru social.

Potrivit asistentilor sociali, tanara nu a mai primit tratamentul obisnuit prescris de medici de aproximativ o luna de zile, iar mama sa care este si asistentul personal al fetei si-a dat acordul pentru internarea tinerei intr-un centru.

"Aceasta masura este una provizorie. Fata nu poate sta in centrul social de la Ghermanesti decat maxim 62 de zile, timp in care trebuie gasita o solutie pentru ea. Cel mai probabil ea va fi transferata intr-un centru pentru persoanele cu dizabilitati", a declarat purtatorul de cuvant al DASPC Vaslui, Irina Campeanu.

Prefectura Vaslui a dispus marti deschiderea unei anchete in cazul unei tinere in varsta de 21 de ani cu handicap, din localitatea Mocani, comuna Puiesti, judetul Vaslui, care ar fi tinuta legata intr-un grajd de mama sa.

Potrivit prefectului judetului Vaslui Levente, Csaba Szekely, mama fetei este si asistentul personal al acesteia si incaseaza lunar de la stat o suma de bani pentru a avea grija de ea.

"Totul a pornit in urma unei reclamatii anonime. Noi ne-am deplasat la fata locului pentru a vedea care este situatia. Am gasit fata intr-o caruta. Nu era legata, dar mama a recunoscut ca o mai leaga cu o funie de picior cateodata pentru a o feri de unele pericole. Mama ne-a povestit ca odata fata a plecat si era sa cada intr-o fantana", a declarat Levente Szekely.

Reprezentantii DASPC Vaslui sustin ca ei nu aveau nicio competenta in monitorizarea acestui caz si ca vor sesiza Parchetul.