Patru eleve de la Liceul "Mihai Eminescu" din municipiul Cluj-Napoca au fost duse, miercuri, la Unitatea de Primire a Urgentelor, dupa ce au inhalat spray paralizant pe baza de piper pulverizat de alti doi elevi in timpul unei pauze, iar in acest caz a fost deschisa o ancheta, relateaza Mediafax.

Directorul adjunct al Liceului "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, Gabriel Pop, a declarat ca doi elevi din clasa a VIII-a au pulverizat spray paralizant in demisolul scolii, iar trei fete de clasa a X-a si una de clasa a VI-a au inhalat continutul sprayului.

"Doi elevi de clasa a VIII-a au pulverizat spray paralizant pe baza de piper in timpul pauzei de la ora 11.00, in demisolul scolii, unde se mai aflau circa 20 de elevi. Patru fete au acuzat tulburari de respiratie, iritatii in gat si simptome de inecare si au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgentelor Copii. Este vorba de trei eleve de clasa a X-a si una de clasa a VI-a", a spus Pop.

Potrivit acestuia, in liceu a fost declansata o ancheta interna, iar cei doi elevi de clasa a VIII-a au fost dusi la Sectia 1 de Politie pentru declaratii.

"Pedeapsa maxima care se poate da in cazul celor doi elevi este exmatricularea. Ei nu aveau voie sa aiba la scoala astfel de spray-uri si cu atat mai mult sa le foloseasca. Au pus in pericol viata copiilor in scoala", a spus Gabriel Pop.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj, Anca Hodorogea, a declarat ca institutia a declansat o ancheta, urmand sa fie luate masurile de rigoare impotriva celor doi elevi.

Potrivit acesteia, starea celor patru eleve este buna.