Procurorii DIICOT Ploiesti efectueaza miercuri dimineata 11 perchezitii domiciliare in Targoviste, pentru destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 15 persoane, specializat in santaj si proxenetism si coordonat din inchisoare de Florin Nicolae Ghinea, zis "Ghenosu", transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, activitatea infractionala a grupului organizat transnational era coordonata de catre Florin Nicolae Ghinea, zis "Ghenosu", lider al lumii interlope din Dambovita, din penitenciarul in care acesta se afla incarcerat, personal sau prin intermediul altor persoane.

Membrii grupului actionau in judetul Dambovita, recrutand zece persoane de sex feminin, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, carora le-au asigurat protectia in vederea practicarii prostitutiei de lux in Irlanda.

Activitatea infractionala era promovata prin intermediul unui site specializat de tip "escort". Membrii gruparii au obtinut astfel suma de aproximativ 550.000 de euro.

De asemenea, membrii gruparii au exercitat acte de violenta extrema asupra a zece persoane pentru a le determina sa plateasca importante sume de bani cu titlul de "taxa de protectie" sau dobanzi la imprumuturi in valoare de 250.000 de euro.

In cauza se fac cercetari pentru constituire si aderare la un grup infractional organizat, santaj, proxenetism si spalare de bani.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Ploiesti vor fi duse pentru audieri 23 de persoane.

Procurorii DIICOT au instituit sechestrul asigurator asupra a cinci autoturisme de lux apartinand membrilor gruparii.

Cercetarile au fost facute impreuna cu politisti din cadrul BCCO Ploiesti si cu sprijinul lucratorilor din cadrul GMIJ "Matei Basarab" Ploiesti.