Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis joi arestarea preventiva a lui Marius Petcu, acuzat de luare de mita, judecatorii admitand astfel, recursul procurorilor DNA la decizia prin care instanta inferioara stabilise ca liderul CNSLR-Fratia poate fi cercetat in libertate, anunta Mediafax. Judecatorii au emis pe numele lui Marius Petcu un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Marius PetcuFoto: Agerpres

Toti cei trei judecatori din complet - Ioana Bogdan, Dorel Matei si Anca Rotaru, cea din urma fiind si presedinte de complet - au considerat ca se impune incarcerarea liderului CNSLR - Fratia.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie va fi comunicata Curtii de Apel Bucuresti (instanta de executare in acest caz), care va pune in aplicare mandatul si il va remite Biroului de Urmariri din cadrul Politie Capitalei.

In cazul in care Petcu nu se va prezenta la arest, el va fi dus la Directia Cercetari Penale de politisti.

Magistratii ICCJ au ramas joi in pronuntare in legatura cu recursul procurorilor DNA la decizia de cercetare in libertate a fostului lider CNSLR Fratia Marius Petcu.

Acesta a declarat, joi, in fata judecatorilor instantei supreme, ca de aproape 21 de ani nu face decat sa apere drepturile sindicalistilor. "Nu ar fi corect sa fiu izolat de o societate pe care am reprezentat-o foarte bine pana acum. Cred ca sunt un om integru, care cunoaste bine drepturile si obligatiile pe care le are", a spus el, potrivit Agerpres.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, joi, recursul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) la decizia Curtii de Apel Bucuresti care a decis ca fostul lider al CNSLR-Fratia Marius Petcu sa fie cercetat in libertate.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins propunerea procurorilor DNA de arestare preventiva a lui Marius Petcu pe motiv ca lasarea in libertate a acestuia nu reprezinta un pericol public si nu sunt probe ca el va continua sa savarseasca faptele pentru care este urmarit penal.