Elena Udrea a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, pe care il conduce, va demonta panourile amplasate ilegal in Bucuresti, in cazul in care primarul general, Sorin Oprescu, nu va pune in aplicare Regulamentul de publicitate al Capitalei, potrivit Mediafax.

Elena Udrea a mentionat si numele strazilor care vor fi excluse de la publicitatea stradala, cum ar fi Bulevardul Lascar Catargiu, Bulevardul Aviatorilor, Soseaua Kiseleff, Centrul istoric, precum si zonele in care publicitatea este restransa: Piata Unirii, Universitatii, Victoriei, Romana, Calea Victoriei, pasajul Bucur Obor, Stefan cel Mare si Splaiul Independentei.

Ea a aratat ca ministerul pe care il conduce a reusit sa aprobe, la sfarsitul anului trecut, initiativa legislativa care fixeaza cadrul in care se desfasoara publicitatea stradala, iar primariile trebuie sa aprobe regulamentele, cum este si cazul Capitalei. Potrivit Elenei Udrea, aributiile si competentele privind regulile in publicitatea stradala apartin exclusiv primarului general.

Ministrul Dezvoltarii a precizat ca este multumita pentru ca la sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti de joi a fost aprobat Regulamentul de publicitate al Capitalei si ca, daca primarul general nu va pune in practica acest regulament, Ministerul Dezvoltarii il va aplica demoland panourile ilegale:

"Daca primarul general nu va reusi sa faca fata presiunilor ori intereselor comerciale legate de publicitatea outdoor, atunci noi vom pune in practica acest regulament, vom demola noi panourile ilegale, asa cum am facut in cazul constructiilor ilegale pe litoral, unde nu aveam atributii, dar, pentru ca autoritatea publica locala nu punea in practica competentele, am intervenit noi".

Primarul general Sorin Oprescu declarase, joi, pentru Mediafax, ca va ataca in instanta Regulamentul local de publicitate al Capitalei, votat in CGMB in sedinta extraordinara de joi, intrucat aprobarea licitatiilor pentru amplasamente de catre consilierii generali urmeaza modelul aprobarii PUZ-urilor.

El a precizat ca inca de la inceput a sustinut ca demersurile pentru organizarea de licitatii pentru amplasamentele panourilor publicitare nu ar trebui sa implice aprobari ale CGMB. Potrivit lui Oprescu, aplicarea sistemului de publicitate stradala votat joi urmeaza modelul aprobarii PUZ-urilor, domeniu in care au aparut in timp diverse probleme.

Regulamentul local de publicitate al municipiului Bucuresti a fost aprobat prin votul a 28 de consilieri PRM si PDL. De la sedinta de joi a CGMB au lipsit atat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cat si consilierii PSD si PNL.