Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel, ii solicita printr-o scrisoare presedintelui Camerei, Roberta Anastase, sa sprijine inscrierea in bugetul de stat pe 2011 a 20 de milioane de lei ce urmeaza a fi alocate proiectului Catedralei Mantuirii Neamului, transmite Agerpres.

Patriarhul afirma ca cele 20 de milioane reprezinta "doar 10% din costul estimat de 200 milioane lei pentru lucrarile din 2011, care urmeaza a fi acoperite din donatiile credinciosilor dornici sa ajute, desi populatia tarii este profund afectata de criza economico-financiara".

Patriarhul a argumentat ca, in 2010, desi au fost solicitate cele 20 de milioane de lei, "nu s-a alocat nicio contributie de la bugetul de stat pentru acest obiectiv important". IPS Daniel aminteste ca, in 2009, Patriarhia a primit, prin legea bugetului de stat, 5 milioane de lei pe care le-a folosit integral.

De asemenea, IPS Daniel sustine ca, in 2010, cel mai important contributor la bugetul Patriarhiei a fost Consiliul local al sectorului 2, cu 10 milioane de lei destinate aceleiasi catedrale.

Scrisoarea IPS Daniel a fost remisa de conducerea Camerei catre Comisia de buget pentru analiza.