Premierul Emil Boc i-a anuntat pe ministri, in sedinta de guvern, ca forma finala a legii salarizarii unitare va fi negociata in zilele imediat urmatoare cu Fondul Monetar International, dupa care va fi aprobata de Guvern in sedinta speciala, programata pentru luni, si transmisa imediat la Parlament, in vederea angajarii raspunderii.

"Premierul a anuntat ca legea va fi negociata cu FMI in zilele imediat urmatoare, joi si vineri, dupa care va fi aprobata luni de Guvern si transmisa imediat la Parlament, in vederea stabilirii calendarului de angajare a raspunderii", au relatat pentru Mediafax surse participante la sedinta.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean, a confirmat, miercuri seara, ca Guvernul va adopta, luni, formele finale ale Legii-cadru a salarizarii personalului bugetar si a Legii de aplicare a Legii-cadru in anul 2011, urmand sa depuna proiectele la Parlament, transmite Agerpres.

La randul sau, ministrul Muncii, Ioan Botis, a explicat ca este vorba despre doua legi pentru care Executivul isi va asuma raspunderea - o lege-cadru a salarizarii si una de punere in aplicare a acesteia.

El a mai precizat ca joi vor avea loc consultari cu partenerii externi pe tema salarizarii unitare, dupa care Executivul se va intruni, luni dimineata, in sedinta, pentru o discutie finala.

Ministrul Muncii a dat asigurari ca din 2011 salariile bugetare vor creste, insa, valoarea acestei cresteri va fi stabilita dupa consultarile care vor avea loc joi, cu partenerii externi.

"Vom recupera, in mod constant, in urmatorii ani si vom creste salariile, in masura in care economia ne-o va permite, iar ceea ce am statuat noi prin legea-cadru duce la o crestere totala salariala, in timp, de peste 43%", a spus Botis.

Ioana Muntean a declarat ca recuperarea salariala a bugetarilor se va face uniform, cu acelasi procent.