Consilierii generali au votat, vineri, cu vot nominal, patru dintre cele cinci proiecte privind parcarile subterane, dupa ce primul proiect, cel legat de parcarea subterana "Dorobanti", a fost respins, informeaza Mediafax.

Dupa ce proiectul privind parcarea "Dorobanti" a fost respins, sedinta a fost suspendata zece minute pentru consultari, dupa care consilierii generali au continuat votul nominal pe fiecare proiect in parte. Cele patru proiecte privind parcarile din Piata Alba Iulia, de la Walter Maracineanu, de la Edgar Quinet, de la Charles de Gaulle au fost votate, fiecare, cu cate 31 voturi "pentru". Consilierii PNL s-au abtinut la toate cele cinci proiecte.

Dupa aprobarea celor patru proiecte, consilierii PDL au propus organizarea unei sedinte de indata in care urmeaza sa fie luat din nou in discutie proiectul care a fost respins, insa consilierii PSD au invocat absenta cazurilor de forta majora prevazute de lege pentru organizarea unei asemenea sedinte.

Referitor la propunerea PDL nu a fost luata nicio decizie. Potrivit legii, sedinta de indata se organizeaza in anumite conditii doar la sfarsitul sedintelor ordinare sau extraordinare si in functie de numarul consilierilor generali prezenti in sala.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a luat in discutie, in sedinta de vineri, noii parametri pentru cele cinci parcari subterane. Modificarile, in special in ceea ce priveste preturile, sunt majore, costurile scazand in cuantumuri intre zece si 60 la suta, in ciuda faptului ca in 2006, la momentul planurilor initiale, un euro era cotat la circa 3,5 lei, iar noile calcule sunt facute la o referinta medie de 4,2 lei.

Astfel, parcarea subterana "Dorobanti", estimata in 2006 la un cost total de 19.345.582 de euro, ar urma sa coste 9.260.690 de euro, desi suprafata totala ar urma sa creasca de la 4.000 la 5.058 de metri patrati iar numarul de locuri de parcare de la 184 la 254.