''Nu cred ca e ora sa nu ma gandesc la bietul Adrian Paunescu. Nu imi pot imagina cum un om care a fost lucid o viata intreaga acum se zbate intre viata si moarte. Noi am fost ca fratii siamezi. Ne stim de-a viata, din 1964. Si, in ciuda unor conflicte, noi ne-am pretuit reciproc. Eu am scris despre el, el a scris despre mine si cred ca in final vom ajunge sa pretuim din nou oameni precum Adrian Paunescu sau Sergiu Nicolaescu'', a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a precizat ca nu a reusit sa ia legatura cu niciun membru al familiei Paunescu pentru a se interesa de starea de sanatate a prietenului sau ''de-o viata'': ''Mi-am dat seama cat de grava este starea de sanatate a lui Adrian in momentul in care l-am sunat de cum am aflat ca este in spital. Nu mi-a raspuns. Am mai sunat o data in speranta ca poate imi raspunde sotia lui, Carmen, sau cineva din familie. Nu mi-a raspuns nimeni. O sa ma interesez despre starea prietenului meu''.

Poetul Adrian Paunescu este internat, de marti, la Spitalul de Urgenta Floreasca. Starea poetului Adrian Paunescu s-a inrautatit pe fondul unor suferinte mai vechi - diabet de 10-12 ani - pacientul suferind de insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie.