Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a afirmat pe blogul sau ca legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, cunoscuta ca "mica reforma" din justitie, promulgata luni de presedintele Traian Basescu, va avea o insemnatate mare, considerand-o o "veste foarte bine primita".

Ambasadorul afirma ca legea va reduce volumul de munca al ICCJ, precum si a tribunalelor, ceea ce va spori eficienta procedurilor judiciare in probleme de criminalitate.

Potrivit diplomatului, legea va elimina amanari nejustificate, simplificand numirea judecatorilor, permitand judecarea cazurilor intr-o perioada scurta de timp.

"Mica reforma este un pas esential in pregatirea drumului catre implementarea noilor Coduri de Procedura Civila si Penala, asteptate in 2011. Ma astept ca aceasta 'mica lege' sa aiba un impact mare in asigurarea unui sistem juridic mai transparent si eficient in Romania," scrie ambasadorul.

Acesta precizeaza si faptul ca un sistem judiciar functional este, alaturi de un mediu favorabil pentru afaceri, un lucru esential pentru sporirea investitiilor britanice in Romania.