Centrul Infotrafic anunta ca, luni dimineata, traficul rutier pe mai multe drumuri din tara se desfasoara cu dificultate din cauza cetii. Cele mai afectate zone sunt Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Moldova - se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Pe Autostrada Bucuresti-Pitesti si pe unele drumuri din judetele Arges, Valcea, Bacau, Botosani, Gorj, Olt, Sibiu, Ilfov si Prahova, vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri. Pe anumite tronsoane de drum din judetele Hunedoara, Mehedinti, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, vizibilitatea este sub 100 de metri.

Politistii recomanda conducatorilor auto sa utilizeze luminile de intalnire si ceata, sa ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, sa efectueze fiecare manevra in trafic numai dupa o temeinica asigurare si sa mareasca distanta de siguranta dintre vehicule.

Totodata, politistii reamintesc obligatia legala a conducatorilor de vehicule de a circula cu o viteza care sa nu depaseasca 30 de km/h in localitati si 50 de km/h in afara acestora, cand vizibilitatea este sub 100 de metri. Se impune si marirea distantei de siguranta in mers intre vehicule. Cea mai periculoasa manevra pe timp de ceata este depasirea.