Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor acuza conducerea Administratiei ca refuza accesul sindicalistilor si ziaristilor la conferinta de presa ce urma sa fie organizata la sediul sindicatului, a declarat Sorin Dumitrascu, presedinte al FSANP, potrivit Agerpres.

"Daca ieri directorul a anuntat chiar participarea lui la conferinta noastra de presa, azi am avut surpriza ca nu da acces la sediul sindicatului care se afla in incinta ANP liderilor sindicali veniti din teritoriu din toata tara, cat si ziaristilor. Am chemat politia. In acest moment politia discuta cu presedintele ANP, iar noi, la ora 12.00, vom participa la mitingul organizat de confederatiile sindicale la sediul PDL", a spus Sorin Dumitrascu.

Totodata, liderii sindicali vor actiona in instanta conducerea Administratiei Penitenciarelor pentru ca, spune liderul sindical, considera ca este infractiune impiedicarea activitatii sindicale. Sindicalistii veniti din teritoriu protesteaza pe scarile ANP.

Motivul pentru care nu li se permite accesul in incinta ANP, spun membrii din conducerea ANP, este o actiune de deratizare in intreaga institutie.

Personalul din penitenciare protesteaza impotriva reducerii salariilor, impotriva fraudarii Legii pensiilor care elimina pensiile militare. Angajatii cer masuri urgente pentru imbunatatirea conditiilor de lucru si gestionarea impactului crizei asupra angajatilor din penitenciare.

FSANP solicita institutiilor bancare adoptarea unor politici oneste de reesalonare si refinantare a creditelor personalului din penitenciare si renuntarea la comisioanele si practicile abuzive.

In legatura cu situatia de la ANP, Ion Albu, presedinte executiv al confederatiei Meridian a spus ca aceasta este una din masurile de a se pune bete in roate miscarii sindicale, iar actiuni de aceste gen, de intimidare a miscarii sindicale, vor mai fi in ideea in care confederatiile sindicale au anuntat ample actiuni de protest.

Reprezentantii celor cinci confederatii sindicale care vor organiza mitingul de protest in data de 27 octombrie in Bucuresti vor picheta vineri sediul PDL din Bucuresti.

Pichetarea de vineri se va desfasura intre orele 12.00-14.00 si este ultima din seria actiunilor comune de mici dimensiuni organizate de cele cinci confederatii in perioada de armistitiu acordata guvernului in perioada 8 - 22 octombrie.

Pana in prezent, au fost organizate pichete in fiecare vineri, in fata sediilor partidelor de guvernamant in orasele resedinta de judet. In paralel, liderii confederatiilor sindicale s-au intalnit cu reprezentanti ai Guvernului si ai partidelor arcului guvernamental pe marginea revendicarilor comune cum ar fi salariul minim pe economie de 700 lei, renuntarea la disponibilizari, revenirea la salariile din decembrie 2009 si dezbaterea legislatiei in plen si nu adoptarea ei prin asumarea raspunderii.