Patru fosti sefi ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, in frunte cu fostul director general Eugen Davidoiu, sunt urmariti penal de procurorii anticoruptie, intr-un dosar ce vizeaza mai multe contracte de cesionare de creante incheiate de acestia la sfarsitul anului 2008, relateaza Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, urmarirea penala a fost dispusa impotriva fostului director general al SNLO Eugen Davidoiu, a fostei sefe a Departamentului Juridic Diana Dumitrascu, a fostului director financiar contabil Stana Micu Panisoara, precum si a fostului sef al Biroului financiar-bugete Constantin Sega.

Cei patru sunt acuzati de comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, in forma calificata.

Acestia au incheiat, in perioada octombrie - decembrie 2008, mai multe contracte de cesionare de creante ale SNLO catre firma Best Recuperare Creante SRL.

Un asociat al firmei amintite, Ioan Daniel Ioanes, precum si avocatul Benone Ovidiu Voicu, sunt si ei urmariti penal, fiind acuzati de complicitate la infractiunea de care sunt acuzati reprezentantii SNLO.