Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, i-a propus ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, ca alcoolul confiscat sa nu fie distrus, ci sa fie atribuit spitalelor, pentru a fi folosit ca dezinfectant, relateaza Mediafax.

Prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, i-a propus, vineri, ministrului de Interne, Traian Igas, o modificare a legislatiei in ceea ce priveste destinatia cantitatilor de alcool pur confiscate de organele statului.

Propunerea prefectului de Covasna este ca acele cantitati de alcool care sunt confliscate de politisti sa nu mai fie distruse, ci sa poata fi folosite ca dezinfectant, sub un control strict, in spitalele judetene.

Potrivit Prefecturii Covasna, ministrul Igas a cerut sa ii fie inaintata in scris aceasta propunere, urmand sa se ia ulterior o decizie.

Discutia a avut loc cu ocazia vizitei facute la Prefectura de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si de George Scripcaru, vicepresedinte PDL.

Ministrul Traian Igas, insotit de Gyorgy Ervin si de primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a vizitat si sediul Politiei Judetene Covasna.

Igas a apreciat conditiile moderne de lucru si a indemnat politistii si jandarmii sa fie prezenti cat mai mult pe strada, pentru a preintampina eventuale evenimente violente sau de incalcare a legii.

Comisarul sef al Politiei Judetene Covasna, Ioan Aron, a aratat ca, din acest punct de vedere, Covasna este printre cele mai sigure judete din tara, existand doua-trei locuri unde este un anumit grad de tensiune, dar acestea se afla sub supraveghere permanenta.