Comisia pentru invatamant din Senat a aprobat un amendament la proiectul Legii Educatiei, care prevede ca profesorii nu vor mai avea dreptul sa ii mediteze, contra cost, pe elevii din clasele la care predau, a declarat Mihail Hardau, presedintele Comisiei, pentru Agerpres. Potrivit acestuia, meditarea, de catre profesori, a elevilor din clasele la care predau va fi considerata abatere disciplinara.

  • "Membrii comisiei pentru invatamant au venit cu un amendament, acceptat in unanimitate, care prevede interzicerea activitatii de meditare a propriilor elevi, pe bani. Aceasta activitate este considerata abatere disciplinara si este sanctionata. Nu am ajuns inca la capitolul de sanctiuni, dar, in mod cert, vom discuta in comisie si acest aspect", a explicat Mihail Hardau.

"S-a observat faptul ca unii profesori folosesc metode incorecte de notare a elevilor pentru a stimula meditatiile, o activitate aducatoare de bani", a mai adaugat Hardau, explicand de ce era necesar amendamentul. El a subliniat ca profesorii vor putea sa lucreze suplimentar cu elevii din clasele in care predau, insa conditia este ca aceasta activitate sa nu fie recompensata financiar.