Piatra cubica scoasa de pe bulevardul Maresal Constantin Prezan si Aviatorilor a fost depozitata si va fi folosita in Centrul istoric, a declarat, luni, primarul general Sorin Oprescu.

"Am numarat bucata cu bucata din piatra aceea, despre care foarte multi au spus ca este istorica, si pe care eu o respect. Am depozitat-o pe drumul cooperativei", a precizat Oprescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca aceasta piatra cubica nu va avea soarta celei de pe bulevardul Preciziei, care a disparut, primarul general a dat asigurari ca acest lucru nu se va intampla, mentionand ca bordurile de granit de pe bulevardul respectiv au fost recuperate si folosite.

Dupa dezbateri care au durat mai bine de un an, Primaria Municipiului Bucuresti a primit unda verde in aceasta vara pentru a demara lucrarile de asfaltare a zonei Bulevardul Aviatorilor, Piata Charles de Gaulle, Bulevardul Mircea Eliade si Bulevardul Constantin Prezan.

Considerat initial monument istoric, Bulevardul Aviatorilor a primit aprobarea Ministerului Culturii pentru a fi modernizat.