"Orice ministru este remaniabil inca din prima zi de mandat", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, dupa sedinta de Guvern de miercuri. Acesta sustine ca in cadrul sedintei Executivului nu a avut loc nicio discutie pe tema remanierii guvernamentale. Intrebat daca ar putea fi unul dintre ministrii remaniati, Funeriu a spus ca este "foarte ocupat acum cu tot ceea ce inseamna inceputul de an scolar".

Premierul Emil Boc urmeaza sa se intalneasca, miercuri dupa-amiaza, cu reprezentantii grupurilor parlamentare ale PDL, pentru a prezenta o evaluare a ministrilor. Vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a anuntat, inca de luni seara, ca primul ministru si conducerea centrala a PDL vor avea o intrevedere cu grupurile parlamentare democrat-liberale, la Palatul Parlamentului. El a adaugat ca evaluarea ministrilor PDL se va face in baza criteriilor de eficienta, iar remanierea este "atributul premierului".

"Remanierea este atributul presedintelui partidului, primul-ministru in functie, evident, consultandu-se cu presedintele Romaniei. Nu facem remanierile nici la televizor, nici in conferinte de presa. Eu cred ca acestea fac rau. Aceasta durata prelungita de a spune unii si altii despre ce este vorba cred ca nu face un guvern eficient. Ele se executa, nu se discuta. Este atributul primului-ministru", a declarat Gheorghe Flutur.