Avertizarea meteo de ploi, extinsa pentru urmatoarele zile, l-a facut pe primarul general al Capitalei sa convoace, pentru luni dimineata, la ora 8.00, Comandamentul pentru situatii meteo deosebite - se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

Sorin Oprescu a cerut, duminica, reprezentantilor Apa Nova sa aiba pregatite toate utilajele din dotare pentru a putea interveni rapid in cazul unui volum mare de precipitatii in Bucuresti, in special in zonele inundabile, in care primaria construieste reteaua de apa si canalizare. Este vorba despre cartierele Giulesti-Sarbi, Aparatorii Patriei, Straulesti.

In document se mai precizeaza ca societatea Apa Nova este pregatita sa intervina cu 15 utilaje, iar Administratia Strazilor va interveni, de asemenea, in caz de necesitate cu doua vidanje.

Primarul general al Capitalei a reamintit ca bucurestenii au la dispozitie un numar gratuit de telefon al Dispeceratului Integrat de Urgenta al Primariei Municipiului Bucuresti, unde pot semnala orice problema legata de retelele edilitare: apa, canal, gaze, telefonie, Electrica, RADET, RATB, LUXTEN si Administratia Strazilor.