Peste 200.000 de absolventi de liceu sustin, miercuri, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2010.

Ministerul Educatiei a publicat subiectele si baremele de evaluare pe subiecte2010.edu.ro.

Cei mai multi candidati au sustinut proba obligatorie a profilului la matematica, arata datele Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

UPDATE Potrivit Agerpres, cei aproximativ 160.000 de absolventi care au sustinut miercuri proba la matematica au avut de rezolvat la primul subiect logaritmi, functii, ecuatii cu numere reale, multimi, vectori iar la partea de geometrie, cerinte legate de triunghiul dreptunghic. La cel de-al doilea subiect au avut de rezolvat matrice si polinoame iar la subiectul a treilea, functii si integrale. La proba de istorie, candidatii au avut de rezolvat miercuri cerinte legate de fascism si Mussolini, dar si de momentul 1848 si istoria moderna a Romaniei.

Potrivit calendarului acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat, in 2 iulie elevii vor mai trebui sa sustina proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Duminica, 4 iulie, pana la ora 16.00 se afiseaza rezultatele si pana la ora 20.00, vor putea fi depuse eventualele contestatii. Acestea vor fi solutionate in perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 8 iulie.

Promoveaza examenul de bacalaureat elevul care a participat la toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, a obtinut cel putin nota cinci la fiecare proba scrisa sau practica si are media generala minimum sase.