Secretariatul General al Guvernului afirma, intr-un drept la replica la articolul „Liber la eludarea licitatiilor pe bani publici: Guvernul propune majorarea pragului de achizitii directe la 50.000 euro pentru produse si servicii si la 100.000 de euro pentru lucrari”, ca ultima forma a proiectului de act normativ, aflat in analiza Executivului, nu are in vedere modificarea pragului de achizitie directa de produse sau servicii de la 15.000 de euro la 50.000 si de la 40.000 de euro la 100.000 de euro pentru fiecare achizitie de lucrari.

SGG spune ca nu isi asuma textul din proiectul de ordonanta publica luni de HotNews, ci doar nota de fundamentare la acest proiect, care este semnata de altfel si de secretarul general al Guvernului, Daniela Nicoleta Andreescu.

"Acest fapt reiese in mod evident si din nota de fundamentare a proiectului de act normativ, semnata de secretarul general al Guvernului, publicata pe portalul Hotnews.ro, care la Sectiunea nr. 2 pct. 2–'schimbari preconizate' nu face nicio referire la modificarea acestui prag de achizitie directa", afirma SGG, adaugand ca la nivelul institutiei "nu se cunoaste provenienta formei proiectului de ordonanta de urgenta care este in contradictie cu nota de fundamentare", publicat, de asemenea, pe Hotnews.ro.

SGG recunoaste insa, in dreptul la replica remis, ca "se afla in discutie si analiza, la nivelul Guvernului, mai multe forme de modificare a O.U.G. nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, urmare solicitarilor primite din partea mediului privat".

De mentionat insa ca SGG nu a putut pune la dispozitia HotNews forma finala, asumata de Secretariat, a proiectului de modificare a OUG 34, care nu a fost postata nici pe site-ul institutiei, la sectiunea destinata consultarii actelor normative propuse spre dezbatere publica de autoritatile aflate in subordinea Guvernului, asa cum se poate vedea aici.