Urmare a articolului publicat de HotNews marti, 26 mai, pe marginea lucrarilor efectuate in Bucuresti pe Bulevardul Aviatorilor, am primit o replica din partea Administratiei Strazilor. Mentionam ca pe site-ul Primariei Capitalei nu a fost publicat contractul pe baza caruia se desfasoara reabilitarea arterei mentionate, iar textul pe care il publicam nu contine numele societatii contractante si procedura de atribuire a lucrarilor.

Santier pe Bulevardul AviatorilorFoto: Hotnews

"Lucrarile de reabilitarea a Bdului Aviatorilor se desfasoara in baza unei autorizatii de construire in regim de urgenta. A fost nevoie de aceasta din cauza starii de degradare avansata a carosabilului, care punea in pericol siguranta circulatiei.

Avizul Ministerului Culturii, obligatoriu

Obtinerea avizului Ministerului Culturii este obligatorie, insa va fi nevoie de acesta in momentul definitivarii suprastructurii. Avand in vedere ca lucrarea este una de interes public, ne exprimam convingerea ca Ministerul Culturii va semna avizul necesar in timp util, astfel incat circulatia rutiera in zona sa se desfasoare in parametri normali cit mai curind, fie ca este vorba de asfalt, fie de piatra cubica.

In baza contractului de proiectare si executie incheiat cu Administratia Strazilor, constructorul are obligatia sa intocmeasca un studiu geo-tehnic si o expertiza tehnica, in vederea realizarii proiectului tehnic. In baza studiului geo-tehnic si a expertiei s-a ajuns la concluzia ca este nevoie atit de refacerea fundatiei pe Bdul Aviatorilor, cit si a retelelor edilitare.

E preferata o structura rutiera din asfalt

Momentan se lucreaza doar la partea de infrastructura. Precizam ca in proportie de 80%, materialele sint aceleasi, indiferent de cum se va stabili ca trebuie realizata si suprastructura - pavaj sau asfalt. Din cauza valorilor mari de trafic inregistrate pe bulevard, dar si a circulatiei RATB ar fi de preferat ca structura rutiera sa fie din asfalt, la finele lucrarii.

Mentionam ca valoarea totala a contractului este de 78.174.115 lei fara TVA, pentru toate cele 4 zone care intra in programul de reabilitare: bd Aviatorilor, bd Ctin Prezan, bd Mircea Eliade si Pta Charles de Gaulle."

Alina Roman, director al Administratiei Strazilor din Bucuresti

Nota: Intertitlurile apartin redactiei